Brownies med julesmaker

Når du har funnet deg en oppskrift som du liker veldig godt, er det i grunn greit å bruke den så ofte som muligheten byr seg. Og noen ganger er det da morsomt å prøve nye vrier med den gode gamle. Her bruker jeg brownieoppskriften min, som jeg har brukt utallige ganger før, og tilsetter gode, julete smaker.

Jeg kom over poser med store gule og blå rosiner i en innvandrerbutikk her om dagen, og de bruker jeg nå i alt tenkelig, også i denne kaken. Det er selvfølgelig ingen nødvendighet å bruke disse store variantene. Vanlige Californiske rosiner i sine røde bokser er også helt eminent.

Oppskriften
150 g mørk sjokolade

150 g smør

3 egg

200 g brunt sukker

100 g hvetemel

1 ts vaniljesukker

50 g aprikoser

50 g fiken

30 g gule rosiner

30 g vanlig rosiner

Sett stekeovnen på 200 grader og kle en ildfast form på ca. 20 x  30 cm med bakepapir.

Del opp sjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med smøret over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland hvetemel og vaniljesukker for seg. Del opp aprikosene og fikene i mindre biter. Bland disse bitene sammen med rosinene og 1 teskje mel slik at det ikke klistrer seg sammen.

Ha den smeltede sjokolade- og smørblandingen oppi den ferdige eggedosisen. Sikt inn hvetemelet og vaniljesukkeret, og rør det sammen med en sleiv. Ha i julesmakene og hell røren over i forma.

Stek kaken på nederste rille og stek i 25-30 minutter. Når den har fått en fast stekeskorpe på toppen, er den ferdig. La den avkjøles til den blir lunken før servering.

Kaken egner seg også godt til nedfrysing i serveringsstykker.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: